Reklama

Co z Danielem Håkansem i Antonio Miliciem? Jest raport medyczny Kolejorza

Daniel Håkans i Antonio Milić wrócili do treningów. Na razie indywidualnych, ale jest szansa, że dołączą do drużyny, a nawet, że będą brani pod uwagę przy ustalaniu składu na sobotni mecz PKO BP Ekstraklasy z Koroną Kielce.

Dwa tygodnie temu, w trakcie meczu z Jagiellonią Białystok (1:2) Antonio Milić opuścił murawę z powodu urazu. Miał przerwę w treningach, ale wrócił już do zajęć. Na razie indywidualnych, ale jeśli będzie wszystko w porządku, to zaraz dołączy do Lecha i z resztą drużyny ma być brany pod uwagę przy ustalaniu składu na sobotnie spotkanie PKO BP Ekstraklasy z Koroną Kielce.

Podobnie jest z Danielem Håkansem. Reprezentant Finlandii tydzień temu zagrał w narodowych barwach w meczu eliminacji mistrzostw świata. Po powrocie do Poznania trenował z drużyną i przygotowywał się do wyjazdu na ligowe starcie ze Śląskiem Wrocław (1:3). Na ostatnim treningu doznał jednak urazu. Był na tyle poważny, że wyeliminował go z wyprawy na Dolny Śląsk.

Zostawiliśmy Daniela w Poznaniu i miało to charakter zapobiegawczy, żeby nie doszło do pogłębienia problemów. Od początku tygodnia powinien być jednak do naszej dyspozycji

- mówił w sobotę trener Lecha Poznań Niels Frederiksen.

Håkans pojawił się dzisiaj na boisku treningowym, ale podobnie, jak Milić pracował jeszcze indywidualnie. Też ma szansę na grę już w najbliższym spotkaniu.

W starciu z Koroną Lech będzie musiał radzić sobie bez Afonso Sousy, który w meczu ze Śląskiem Wrocław (1:3) otrzymał żółtą kartkę. To jego czwarte takie upomnienie, dlatego w najbliższym meczu musi pauzować.

Mecz Lecha Poznań u z Koroną Kielce w sobotę, 5 kwietnia o godzinie 20:15 na Enea Stadionie.

Aplikacja sp360.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android .



Źródło: lechpoznan.pl
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do